Actief Montferland

Actief in Montferland

Montferland, verrassend veelzijdig!

Het Montferland staat bekend om zijn glooiende landschap en prachtige natuur. Ideaal voor mooie fietsroutes, wandeltochten, hardlopen, trailrunnen en mountainbiken. Ook wielrenners kunnen hier hun hart ophalen, met bekende beklimmingen zoals Peeskesbult en Eltenberg (Duitsland). Ook voor de recreatieve fietser is het geweldig. Volg de Montferland fietsroutes via het knooppuntensysteem.

Wil je gezellig naborrelen of een tussentijdse koffiestop? Er zijn genoeg culinaire hotspots in het Montferland. In het historische centrum van ‘s-Heerenberg zijn er voldoende bruisende eet- en drinkgelegenheden. Wil je rustig zitten, dan vind je ook midden in de natuur de mooiste plekken.

Mountainbike route Montferland

Mountainbikeroute Montferland

Wist je dat in het Montferland één van de mooiste mountainbikeroutes van Nederland ligt? Met 26 kilometer lengte en bijna 400 hoogtemeters is het een uitdagende route voor iedereen. 

Er zijn diverse startlocaties met parkeergelegenheden zoals in Zeddam, Beek en Braamt. Je kunt dichtbij de startlocaties ook een mountainbike huren.

Hardlopen in Montferland

Het Montferland is perfect voor hadlopen en trailrunning. Niet voor niets dat er elk jaar de prestigieuze Montferlandrun georganiseerd wordt. Er is voldoende keuze uit routes van diverse afstanden aangeduid met gekleurde bordjes.  

Ook hier zijn er diverse startlocaties met parkeergelegenheden zoals in Zeddam, Beek en Braamt. Heb je zin om na het hardlopen nog te genieten van koffie en wat lekkers? Er zijn genoeg eetgelegenheden te vinden in de buurt van het Montferlandse bos. 

Hardlopen in Montferland
Wandelen in Montferland

Wandelen in Montferland

Het Montferland is een walhalla voor de echte wandelliefhebber. Met prachtige vergezichten, bloeiende heide, veel groen en  historische gebouwen. Zoals de Grafelijke Korenmolen uit 1441 in Zeddam of Kasteel Huis Bergh. Dit kasteel stamt uit de 12e eeuw en is één van de grootste kastelen in Nederland. 

De wandelroutes staan goed aangegeven met gekleurde bordjes. Er zijn verschillende afstanden in het Montferlandse bos. Vergeet ook Landgoed de Bijvanck niet. In dit oude eikenbos leven veel vogelsoorten zoals de specht, de uil en de goudvink.

Wil je een overnachting boeken?

Boek een overnachting

Bekijk waar je kunt overnachten in Montferland.