Actief Montferland

Beleef Montferland

Mountainbiken in Montferland

Mountainbiken in Montferland is een must voor elke mountainbike liefhebber. Montferland staat bekend om het glooiende landschap. Fietsers kunnen genieten van mooie routes door een prachtige omgeving.

Voor de sportieve fietsers is er genoeg uitdaging met stevige beklimmingen. De mountainbike route van het Montferland staat regelmatig in de top 5 mooiste routes van Nederland. Er is een MTB-route van maar liefst 26 kilometer en bijna 400 hoogtemeters! De route staat bekend om zijn zware beklimmingen, mooie afdalingen en lekker lopende singletracks.

De Montferland MTB-route bevat alles waar je mountainbike-hart sneller van gaat kloppen. Om te mountainbiken in Montferland heb je wel een vignet van natuurmonumenten nodig. Deze zijn verkrijgbaar bij een aantal locaties zoals wielershop Bike Emotions in Beek en Berc Bike in Zeddam. Het is mogelijk om een dag-vignet te nemen.

Mtb route Montferland

De mountainbikeroute staat perfect aangegeven. Er zijn 3 startpunten met ruime parkeergelegenheden.

Wat kun je verwachten

396 hoogtemeters

26 kilometer

uitdagend

Kom mountainbiken
in Montferland!

Mountainbike huren in Montferland

Wil je gaan mountainbiken in Montferland, maar heb je zelf geen mountainbike? Huur dan een mountainbike bij één van onze partners. Zorg ervoor dat je materiaal in orde is en draag altijd een helm! Je kunt bij de verhuurpunten ook een helm huren. Je kunt een mountainbike huren bij de volgende verhuurpunten.

Overnachten

camping montferland

Ben je van plan om langer te blijven en wil je naast mountainbiken in Montferland ook nog andere dingen ontdekken, boek dan een overnachting in deze unieke omgeving. Je kunt er kamperen, maar ook overnachten in alle luxe die je maar wenst. Ontdek al het moois in Montferland en geniet van de natuur. Je kunt er wandelen, hardlopen, fietsen en uiteraard ook op culinair vlak alle kanten op. Dus wil je een weekend of langer overnachten in Montferland? Bekijk dan de mogelijkheden op de pagina overnachten.

Wielercafé

Wil je na het Mountainbiken in Montferland nog lekker nagenieten in een uniek wielercafé? 

Berc Bike in Zeddam is het ideale start- en eindpunt voor mountainbikers, gravelaars en wielrenners voor een rit in en om Montferland. 

Geniet van een koffie met appelgebak, heerlijke (speciaal) bieren of proef ons eigen BERC bier.