Actief Montferland

Veelzijdig Montferland

Het Montferland staat bekend om zijn prachtige natuur en het glooiende landschap. Geen wonder dat de regio zo geliefd is bij wandelaars en liefhebbers van een bosrijke omgeving. Ben je op zoek naar rust en stilte, gewoon even niks aan je hoofd. Dan kun je in Montferland weer volledig opladen en tot rust komen.

Rijke historie

Naast natuur heeft het Montferland ook genoeg bezienswaardigheden te bieden. Wist je dat er in het Montferland één van de grootste kastelen van Nederland staat? En er een werkende middeleeuwse torenmolen staat die je kunt bezoeken?

Kasteel Huis Bergh

Breng een bezoek aan ‘s-Heerenberg. Deze kleine stad heeft een historisch centrum met gezellige terrassen en eetgelegenheden. En met absoluut hoogtepunt Kasteel Huis Bergh. Een prachtig kasteel uit de 12e eeuw. Huis Bergh is een beschermde buitenplaats met een kasteel omgeven door een binnengracht, een wal en een buitengracht. Achter het kasteel ligt het 18e-eeuwse Parkbos de Plantage. De kasteeltuinen liggen aan het begin van de Plantage. Deze omgeving is de ideale plek voor een wandeling. Combineer je bezoek aan Huis Bergh met een wandeling en een hapje & drankje op het terras.

Ontdek Kasteel Huis Bergh

Ervaringen van bezoekers van Huis Bergh

Bekijk alle activiteiten in Montferland