Actief Montferland

Montferland op z'n mooist

Fietsen in Montferland

Fietsen in Montferland is geweldig voor de sportieve fietser, maar zeker ook voor de recreatieve fietsers. Met een groot routenetwerk door een geweldige omgeving is een dagje fietsen in Montferland echt een aanrader. 

TOP (Toeristisch Overstap Punt)

Veel van de samengestelde routes beginnen bij een toeristisch overstap punt. Dit is een hoge kegel van gaas  gevuld met keien. Ook staat er een informatiebord met een kaart en routes.

Toeristisch overstap punt

Fietsknooppunten Montferland

In gemeente Montferland is er een uitgebreid fietsknooppunten systeem. Deze staan duidelijk aangegeven en zo is het eenvoudig zelf een route te kiezen. Het knooppunten systeem is ook aangesloten op het Duitse fietsnetwerk. Het is dus mogelijk om ook een deel van Elten, Emmerich en omgeving mee te pakken. Bekijk ook de meest favoriete fietsroute Montferland.

''Fietsen in Montferland is ontspannend en uitdagend genieten door een heuvelachtig landschap, bosrijke omgeving en goudgele graanvelden''

Fietsroutes in Montferland

Vanaf TOP Tolhuis en parkeergelegenheid bij Broods in Zeddam aan de ‘s-Heerenbergseweg 42 heb je de volgende route:

Fietsknooppunten
79 – 77 – 78 – 47 – 48 – 46 – 45 – 22 – 5 – 10 – 3 – 23 – 4 – 64 – 75 – 76 – 85 – 80 – 81 – 79

Broods Zeddam
Wijnroute Montferland

Wijnroute Montferland

Een mooie route met als start- en eindpunt TOP Tolhuis in Zeddam. Deze route brengt je langs een aantal hoogtepunten zoals Kasteel Huis Bergh. De rustige omgeving zorgt voor een ontspannen fietstocht van 35 kilometer.

Voor een heerlijke tussenstop kun je genieten in de wijngaard van Wijngoed Montferland (tussen knooppunt 68 en 62).

Fietsknooppunten
79 – 76 – 85 – 80 – 81 – 82 – 84 – 68 – 62 – 83 – 78 – 77 – 79

Wielrennen in Montferland

Ook voor de sportieve fietser is gemeente Montferland dé plek om jezelf uit te dagen. Niet voor niets dat het NK wielrennen in 2017 georganiseerd is in gemeente Montferland. Met iconische klimmen zoals Peeskebult, de muur van Zeddam en in het nabijgelegen Elten (DE), de Eltenberg. 

Er zijn goed aangelegde fietspaden en veel rustige landwegen net buiten de dorpen. Ben je een echte kilometervreter? De Posbank is vanaf het Montferland ook goed te bereiken. Ga je liever mountainbiken? Laat je dan verbazen door de prachtige Montferland mountainbikeroute. Lees meer over mountainbiken in Montferland.

Wielrennen in Montferland