Actief Montferland

Montferlandse fiets 4-daagse 2023

Vanaf dinsdag 20 t/m vrijdag 23 juni 2023 worden de Montferlands fiets 4-daagse georganiseerd. Op deze 4 fantastische dagen fiets je rondom het prachtige Montferland. Er zijn dagelijks 3 afstanden te fietsen t.w. 30, 45 of 65 kilometer. 

Grafelijke torenmolen Zeddam

De omgeving

De omgeving staat bekend om zijn mooie vergezichten, historische gebouwen, gezellige dorpskernen, bosrijk en veel natuur. De routes zijn zorgvuldig uitgezet en voeren je langs alle bijzondere plekken die Montferland te bieden heeft. 

De routes

Dag 1

Westelijke route: Rijn en Rijnstrangen

Vanaf het startpunt fietsen we in westelijke richting en gaan via de “groene grens” Duitsland in richting Spijk, waar de Rijn ons land binnen stroomt. We volgen de Rijn en doorkruisen het Rijnstrangen gebied, om via de uiterwaarden en Elten weer terug in het bosrijke gebied van
de gemeente Montferland te komen.

Dag 2

Noordelijke route: Liemers

Deze route herbergt zowel bosrijk als agrarische gebied. Met in het noorden de IJssel en in het oosten de oude IJssel gaat deze fietstocht hoofdzakelijk door de Liemers. De Langste route pakt op het verste punt stad Doesburg tot Laag Keppel een stukje Achterhoek.

Dag 3

Zuidwestelijke route: Rijn en Niederrhein

Deze route gaat langs De Panoven; een authentieke dakpan-en steenfabriek uit 1850, is nog volledig intact. Hierna mag u met de fietspont de Rijn oversteken om te genieten van Nederrijn. Het verste punt is stad Kleve en de stad ligt op de helling van de Nederrijnse heuvelrug.

Dag 4

Zuidoostelijke route: Montferland en Emmerich

De laatste dag gaat de route door bosgebied Montferland en over de langste hangbrug van Europa bij Emmerich. De weidsheid van het Rijnlandschap is aan de Rijnpromenade meteen zichtbaar.
Het landschap kenmerkt zich door uitgestrekte agrarische gebieden, met een uitgesproken landelijke karakter.

Inschrijven fiets 4-daagse

Schrijf je in voor deze 1e editie van de Montferlandse fiets 4-daagse. Alle routes zijn beschreven met een plattegrond die je krijgt bij het startpunt. Tevens is er voor alle afstanden een GPS (gpx bestand) beschikbaar. Het is mogelijk om op de dag zelf in te schrijven of om vooraf in te schrijven. 

Inschrijfkosten

Voorinschrijving is mogelijk met onderstaand formulier of per mail aan montferlandfiets4daagse@gmail.com. De kosten voorinschrijven zijn € 15,- p.p. voor alle 4 de dagen. Op de dag zelf is inschrijven ook mogelijk. Ook is het mogelijk om een losse dag in te schrijven voor € 5,- p.p.

Op de dag zelf inschrijven

Wil je op de dag zelf inschrijven? Dat is mogelijk op de volgende tijden:

  • 30 en 45 kilometer afstanden inschrijven tussen 09:00 en 13:30 uur.
  • 65 kilometer afstand inschrijven tussen 09:00 en 12:00 uur.

Bij het vertrek ontvang je koffie of thee met een koek en een eenvoudig overlevingspakket mee voor onderweg.

Start locatie en Parkeren

Start en finish is bij Gemeenschapshuus de Averhof in Beek. Parkeren met toezicht is mogelijk voor € 10,- per 4 dagen of voor € 2,50 per dag.

Inschrijfformulier

Overige informatie

De Montferlandse fiets 4-daagse wordt georganiseerd door de KBO afdeling Beek, Loerbeek en ‘s-Heerenberg. Deelname is voor eigen risico. De organisatie kan niet aansprakelijk gesteld worden.

Voorinschrijvingen kunnen worden voldaan d.m.v. een overboeking. Te storten op
Bankrekeningnr. NL27RABO0374611726 t.n.v. KBO Beek/Loerbeek en ’s-Heerenberg ovv
Montferlandfiets4daagse-2023.

Parkeergelegenheden

Hotel Ruimzicht

Overnachting boeken?

Op zoek naar een overnachting in een hotel of camping in Montferland? Bekijk dan eens de mogelijkheden bij één van onze partners.